"Négy különböző nemzetiség (öt) képviselője volt a (virtuális) asztalnál tegnap: egy német szocdem, egy német zöld, egy magyar liberális, egy cseh uniós alkalmazott és a vitavezető zsidó szervezet... hogy hússaláta volt-e, azt nem közölték a hírek." (Rejtő után szabadon).



Hogy miről folyt az eszmecsere, az sejthető és minden csatornán olvasható, de most csak egy momentumot emeljünk ki: a magyar résztvevő momentumos Cseh Katalin momentán azt kérte az uniós biztostól, hogy "az ellenzéki önkormányzatok kapjanak különutas módon pénzt a járvány kezelésére" ... azt hittem rosszul látok...
A javaslat ugyanis diszkrimináció, mégpedig a legjavából! Az ellenzékiek egyrészt kapjanak több pénzt, mivel az állam nem válogat szavazó és rosszul szavazó polgárai között, ezt csak az liberálisok engedhetik meg maguknak, másrészt hátrányt szernvednének a "rosszul" szavazó közösségek, harmadrszét meg az unió legyen szíves és díjazza, ha valamelyik önkormányzat polgármestere szembenáll az ország demokratikus úton megválasztott kormányával. Negyedszer, ezt hívják hazaárulásnak. 
Vajon mi lenne, ha ez a társaság lenne hatalmon? Akkor is kérnének külön pénzt az ellenzéknek?

Megjegyzések